”En mä uskalla, kun en tiedä mihin tämä ala on menossa.”

Uskallat, tehdään yksiselitteinen kirjaus, alipalkkauksen krminalisointi

Sanon aina, ”työntekijöiden oikeuksien ja aseman turvaamiseksi tarvitsemme vahvaa ammattiyhdistyliikettä ja työntekijä myönteistä politiikkaa.” Meillä on monia työelämän kysymyksiä, joiden ratkaisemiseksi meidän täytyy toimia yhdessä. Työntekijän aseman turvaamiseksi.

Poliittisilla päätöksillä me voimme joku luoda turvaa, pysyvyyttä tai heikentää uskoa tulevaisuuteen. ” En mä uskalla, kun en tiedä mihin tämä ala on menossa. Onko tätä enää olemassa muutaman vuoden päästä?” Totesi eräs rakentaja, kun hänelle oli tarjottu mahdollisuutta alkaa rakennusalan yrittäjäksi. Suomalainen rakentaja pelkää työnsä puolesta, eikä syyttä.

Toimimme alalla, joilla monista hyvistä askelista (mm. veronumeron käyttöönotto) on kahdet markkinat. Ne, joilla toimivat yritykset, jotka toimivat yhteisesti sovittujenpelisääntöjen, vastuiden ja velvoitteiden mukaan ja ne, jotka luistavat kaikesta.

Alipalkkauksen kriminalisointi. Me toistelemme asiaa. Ei ole mahdollista kilpailla näillä markkinoilla, jos vastapuoli voi ilman merkittävää rangaistuksen pelkoa, toimia ilman sääntöjä. Ennen kaikkea kysymys on näiden ihmisten, työntekijöiden hyväksikäytöstä. Kilpailun vääristymisestä. Kysymys on meidän rehellisten yritysten työntekijöiden työpaikoista. Tähän täytyy löytyä yhteinen tahtotila.

Hallitusohjelmassa on asiaa luvattu selvittää asiaa, etsiä uusi keinoja. Vasemmiston kansanedustaja Jari Myllykoski on tehnyt asiasta lakialoitteen (uutisoitu16.10), missä vaaditaan lainsäädäntöön yksiselitteistä kirjausta alipalkkauksen kriminalisoinnista. Tämä on yksiselitteisesti ainoa tapa edetä asiassa. Alipalkkauksen kriminalisointiin tulee liittää myös ammattiliittojen joukkokanne oikeus. Sillä tavalla pystymme puuttumaan näiden työntekijöiden hyväksikäyttöön, tervehdyttämään kilpailua ja luomaan luottamusta alalle.

Nykymenon jatkuessa, me voimme oikeasti kysyä: mihin tämä ala on menossa

Eikä tämä tietysti koske pelkästään rakennusalaa, samoja ongelmia on monilla muillakin aloilla.

Odotan lakialoitteelle kannatusta yli puolue rajojen. Kaikilta puolueilta keille työelämän edistäminen, reilut työehdot, työtekijöiden aseman turvaaminen ovat tärkeitä asioita. Työllä on väliä, reilut ja oikeudenmukaiset työehdot kuuluvat meille kaikille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close