Kaikki ei ole kaupan, työehtoshoppailu

 ” Laajemmin tarvitaan ammattiyhdistysliikkeeltä jatkuvaa työtä koko maassa yhä holtittomammaksi käyvää tes-shoppailua vastaan.” Li Andersson, Turkulainen 19.10

Postin työntekijöiden uhka joutua työehtoshoppailun kohteeksi, nosti asian koko kansan uutiseksi. Hätkähdyttävintä asiassa oli valtion omistussuhde postiin. Kuinka työehtoja toteutetaan ja noudatetaan. Kuinka työntekijöitä kohdellaan. Kuinka tällaista voi tapahtua yhtiössä, jonka omistaa valtio. Minkä esimerkin, kuvan, viestin se antaa työntekijöiden asemasta.

Uutisoinnin alkumetreiltä asti odotin valtion omistusohjauksesta vastaavan ministerin ulostuloa. Onneksi Sirpa Paatero nopeasti otti asiaan vahvan kannan, mille kaikki tuki. Ratkaisu oli ainoa oikea. Asian on siirretty ratkaistavaksi työehtosopimusneuvottelujen yhteydessä.

Ammattiyhdistysliike on solidaarisuudesta syntynyt. Nyt jos koskaan, odotan myös oman keskusjärjestöni SAK:n osalta vahvaa tukea ja solidaarisuuden osoitusta työläistovereille, mikä tilanne sitä vaatii ja sanat eivät riitä. Olemalla hiljaa hyväksymme. Hyväksymällä, hyväksymme myös, että sama voi kohdata meitä muita ammattialoja.

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi, otti myös asiaan kantaa blogissaan 16.9.

” Asia ei ole uusi. Ammattiliittokentällä on vuosikausia kuhistu ja jopa riidelty työehto-ostelun takia. Riitely syntyy tietenkin siitä, että liitot tulevat pelatuiksi vastakkain ja työntekijät yleensä kärsivät.

Peli loppuu vasta kun ay-liike lopettaa sen. Se ei kuitenkaan onnistu tehtailemalla liittojen keskinäisiä kirjauksia, jotka ammattineuvottelijat osaavat laatia niin tulkinnanvaraisiksi, että liitot voivat jatkaa entistä elämää minkään muuttumatta.”

Sisäisen vastakkain asettelun ajan täytyy olla ohi. Vain vahvalla solidaarisuudella ajamme meidän työntekijöiden yhteistä asiaa ja turvaamme hyvät työehdot meille kaikille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close