Julkisten palveluiden merkitys on suurin kaltaisilleni tavallisille ihmisille
Tosiasia on, että julkisien palveluiden varassa eivät ole kaikki, mutta suuri osa kaltaisiani tavallisia ihmisiä.
Me ymmärrämme, mitä tarkoittaa, kun lapsilla tai itsellämme ei ole vakuutusta. Se tarkoittaa, että meidän tulee voida luottaa, että saamme terveydenhuollon palvelut silloin kun niitä tarvitsemme.
Tulevissa aluevaaleissa valitaan ihmiset päättämään sosiaali- ja terveydenhuolto palveluiden järjestämisestä. Se tarkoittaa, että aluevaltuutetut tekevät päätöksiä, missä, milloin ja minkälaista hoitoa tarjotaan. Kenelle palveluja tuotetaan ja kenen tuottamana ja millä ehdoin.
Tulevissa aluevaaleissa ei valita päättäjiä diagnosoimaan hoitotarvetta tai suorittamaan tarvittavia hoitotoimenpiteitä. Se kuuluu edelleen alan ammattilaisille. Hyvinvointialueiden syntyminen tarkoittaa kuitenkin historian suurinta työntekijöiden siirtoa. Hoitoalalla on suuria haasteita alan vetovoiman ja alalla pysymisen kanssa. Alan henkilöstön haasteiden ratkaisemisen tulee olla aluevaltuustojen työn keskeinen painopiste. Ilman henkilöstöä ei ole hoitoa.
Hyvinvointialueiden tavoite on yhdenvertaiset sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut jokaiselle kaikkialla Suomessa. Meidän nykyinen järjestelmämme ei kaikilta osin ole pystynyt vastaamaan palveluiden saatavuuteen ja tarpeeseen, tämän asian parantaminen on hyvinvointialueiden keskeisin tavoite. Olemassa olevien palveluiden vahvistaminen, kehittäminen ja saatavuuden sekä luotettavuuden parantaminen, että meistä jokainen voi luottaa, terveys kuuluu kaikille riippumatta siitä, onko sinulla tai omaisillasi vakuutuksia, voimia taistella tai omaisia, jotka taistelevat puolestasi.
”Olen mukana aluevaaleissa, koska:
terveys kuuluu kaikille.
Ihan jokaiselle.
Koko Etelä-Karjalassa.”