Eläkeläisten aseman parantaminen, mitä tekisitte?

Vaalien lähestymisen näkee teltoilla. Ihmiset kertovat vaalikoneista saaduista tuloksista ja tarkentavia kysymyksiä on niin puolueen kuin ehdokkaidenkin näkemyksistä.

Nostan esiin taas yhden kysymyksen, joka oli monella päällimmäisenä, tänäänkin:

Eläkeläisten aseman parantaminen.

Tunnen usein, että minun oletetaan puhuvan toimeentulosta ja eläkkeistä, näin tietysti teen. Haluan korostaa, että vasemmistoliitto puolueena on sitoutunut edistämään asiaa.

”Parannuksia pienituloisten eläkeläisten toimeentuloon on edelleen jatkettava, jotta voidaan turvata kaikille inhimillinen vanhuus. Kansaneläkkeisiin on tehtävä tasokorotus, ja tämän lisäksi on lievennettävä kansaneläkkeen ja pienten työeläkkeiden leikkaantumispistettä, mikä nostaa myös pieniä työeläkkeitä. ”

– Vasemmistoliiton vaaliohjelma

Samanaikaisesti on hyvä kuitenkin muistaa, että eläkeläisten asioiden eteenpäin vieminen on paljon laajempi kokonaisuus, kuin pelkkä eläke. Samoin ymmärrän myös sen, että eläkeläiset ovat hyvin moninainen joukko ihmisiä, joten toiveet ja tarpeet ovat hyvinkin erilaisia oman elämäntilanteen ja toimintakyvyn mukaan. Toinen ikäihminen kaipaa taidetta ja kulttuuria ja toinen hoivaa ja huolenpitoa.

Terveyspalveluiden palvelulupauksen lunastaminen koskee meitä kaikkia ikäluokkia, mutta esimerkiksi seniorineuvolan laajentaminen kaikkialle Suomeen, voisi olla palvelumuoto, jolla ikäihmisten sosiaali- ja terveyspalveluita voitaisiin kohdennetusti parantaa.

On tosiasia, että ikääntyessä monella tarve terveyspalveluille ja lääkkeiden käytölle kasvaa, myös näiden kustannusten kohtuullistamiseksi olemme puolueena sitoutuneet.

Vasemmistoliiton vaaliohjelmasta: ”Suomessa kerätään suhteellisen iso osa sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksesta omavastuiden ja asiakasmaksujen kautta, mikä syventää erityisesti paljon sairastavien köyhyyttä. Omavastuita ja asiakasmaksuja on Suomessa alennettava siirtymällä yhdistettyyn maksukattoon. Tarvittavien reseptilääkkeiden tulee olla kaikkien saatavilla. Erityisesti pienituloisten tilannetta tulisi helpottaa poistamalla reseptilääkkeistä perittäviä maksuja, jos ne ovat esteenä järkevälle lääkehoidolle.”

Asioita ja keinoja, joilla me edistäisimme eläkeläisten asemaa, on paljon.

Sinä voit parantaa meidän asemaamme vaikuttaa tähänkin tärkeään asiaan äänestämällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close