Minun puolueeni

Vasemmisto

Puolue on minulle arvovalinta.

En laskenut todennäköisyyksiä tai mahdollisuuksia vaan perehdyin puolueiden ohjelmiin ja tavoitteisiin.

Vaaleja ennnen, vaalien aikana ja vaalien jälkeen, aina pienemmän puolella. Yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus yhdistettynä ympäristö arvoihin, luo pohjan vasemmistolaiselle politiikalle.

Me sanomme ”on monta tapaa olla vasemmistolainen”. Minusta se on uuden ajan punavihreän puolueen voima ja mahdollisuus. Tuoda yhteen erilaisia ihmisiä, erilaisista elämäntilanteista, erilaisista taustoista. Varmasti suurin tekijä, joka meitä yhdistää on ihmisoikeudet, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

Työväenpuolue

Meille esitetään ajoittain kysymys, olemmeko yhä työnväenpuolue. KYLLÄ me olemme.

Työntekijän aseman ja oikeuksien edistämiseksi, me tarvitsemme sekä työtekijämyönteistä politiikkaa sekä vahvan ammattiyhdistysliikkeen ja vuoropuhelua näiden välille. Minä haluan olla mukana edistämässä molempia.

On tärkeää ymmärtää, että työelämä asioiden ja kysymysten esillä pitäminen sekä tärkeyden korostaminen ei sulje ulkopuolelle muiden keskeisten ja tärkeiden vasemmistolaisten arvojen edistämistä.

Hyvinvoiva hyvinvointivaltio on mielestäni keskeisessä roolissa, kun ajattelemme työntekijäpuolen perusturvaa elämässä. Me tarvitsemme julkisen, toimivan terveydenhuoltojärjestelmän. Me tarvitsemme hyvinvointivaltion tarjoaman tukiverkon. Me tarvitsemme hyvinvointivaltion mahdollistavan koulutusjärjestelmän.

Vihreiden, ympäristöystävällisten arvojen, tekojen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen ilmastomuutoksen torjunnan kamppailussa, haluan olla etujoukoissa ja me ammattiyhdistysliikkeenedustajat olemme yhdessä avainasemassa viestinviejinä. Me emme tarvitse vastakkainasettelua. Me tarvitsemme elinkelpoisen planeetan.

Tarvitsemme vahvoja työelämäavauksia ja kantoja tulevaisuudessakin. On monia isoja työelämän kysymyksiä, joiden kanssa me tavalliset ihmiset taistelemme nykypäivän työelämässä, työläisköyhyys, 0-tuntisopimukset, vastentahtoinen yrittäjyys, vuokratyön ongelmat, koulutusmahdollisuuksien puute, alipalkkaus, muutamia mainitakseni. Nämä ovat kaikki asioita, joita voidaan edistää ja ratkaista VAIN poliittisella päätöksenteolla.

Tehdään töitä reilun työelämän puolesta, meille kaikille!

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close