Meiän lappeenranta

Heidi Vasemmiston teltalla

TULEVAISUUDEN LAPPEENRANTA

Mielestäni kaupungin tärkein tehtävä on vastata perustehtävistään mahdollisimman hyvin, luotettavasti ja kunnialla.

Miksi?

Asukkaiden kokemus omasta kaupungista, on kaiken lähtökohta. Kaupunki, jossa halutaan asua ja pysyä, on vetovoimainen. Asukkaat tekevät kaupungista kaupungin. Kaupunki rakentuu ihmisten ympärille.

Mitä se tarkoittaa?

Se tarkoittaa kaikkien alueiden, eri ikäluokkien, palvelutarpeiden tasapuolisesti huomioimista avoimessa sekä keskustelevassa yhteistyössä asukkaiden ja toimijoiden sekä päättäjien kesken.

Kuinka se toteutetaan?

Kaupungin elinvoima on se voima, jolla se toimii ja toteuttaa tehtäviään. Voidakseen vastata perustehtävistään kaupungissa pitää olla asukkaita. Asukkaille pitää olla töitä. Meidän tulee olla houkutteleva paikka yrittää ja yrityksille, nykyisille ja tuleville.

Elinvoimaa

Lappeenrannassa on tehty investointiohjelma, joka tulee vaikuttamaan kaupungin tuleviin vuosiin. On tärkeää huolehtia kaupungin elinvoimaisuutta ylläpitävistä ja lisäävistä investoinneista. Meidän tulee olla avoimia ja rohkeita tulevaisuudessakin, jos ja kun me haluamme ylläpitää Lappeenrannan tulevaisuuden kaupunkina.

Mahdollisuuksien Lappeenranta

Me pystymme tarjoamaan tulevaisuudessa vastauksia moniin tulevaisuuden trendeihin ja kysymyksiin. Meidän tulee nähdä voimavaramme ja mahdollisuutemme, mutta ennen kaikkea hyödyntää ne parhaalla mahdollisella tavalla.

Meidän maantieteellinen sijaintimme antaa meille mahdollisuuksia niin kotimaan kuin ulkomaisen matkailun suhteen. Kaupunkina meidän täytyy ajaa meille tärkeimpiä raideinvestointeja ja säilyttää kaksi rautatieasemaa.

Uuden ajan etätyö mahdollistaa meille myös potentiaalia vastakkaisesta muuttoliikkeestä.

Sijaintimme Saimaan syleilyssä antaa meille monia kasvun mahdollisuuksia niin kotimaan kuin ulkomaiden matkailijoita ajatellen.

Lappeenrannan ammatillinen korkeakoulu ja yliopisto tuovat meille tärkeää opiskelija virtaa. Yrityksille yhteistyö ja mahdollisuus on merkittävä. Tästä potentiaalista meidän tulee huolehtia.

Kuntatalous

Kuitenkin kyse on taloudesta. Se, että voimme vastata perustehtävistämme parhaalla mahdollisella tavalla, tarkoittaa, että meidän tulee huolehtia kokonaisuudesta.

Kuntatalous rahoitetaan pääosin verovaroin. Meidän on huolehdittava mahdollisuuksista riittävään veropohjaan panostamalla elinvoimaan.

Lappeenrannan investoinneista, tuista tai maksuista kaikki ei ole lakisääteisiä.

Tästä alkaa politiikka

Kysymys on sen jälkeen arvovalinnoista. Mitkä ovat investointeja, joiden taloudellinen tai muu arvo on suurempi kuin toisen.

Minulle ei käy peruspalveluiden laadun tai saatavuuden huonontaminen, se on lähtökohta.

Koronan jälkeisen ajan lopullista taloudellista tilannetta ja vaikutuksia voidaan vain arvailla. On selvää, että kuntataloudessa on ollut haasteita jo ennen meidät kaikki yllättänyttä koronapandemiaa. Nykyinen kaupungin valtuusto on tehnyt merkittävät tulevaisuuden investointipäätökset, mutta taloudellisesti niihin vastaaminen on tulevan ja tulevien valtuustojen käsissä. On myös selvää, että näihin tehtyihin investointi päätöksiin sitoudutaan. Se tarkoittanee, että lisäpanostulksiin ei ole mahdollisuuksia, mutta se ei voi tarkoittaa varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta tai terveydenhuollosta säästämistä. Keinot on etsittävä muualta.

Pidetään koko Lappeenranta Elinvoimaisena

Meiän Lappeenranta, tehdään yhdessä!

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close