Hei, olisi mukava tutustua!

Tällä sivulla kerron hieman taustastani yhteiskunnallisena toimijana, luottamustoimistani ja itsestäni henkilönä.

Olen Heidi Vättö, 43-vuotias lappeenrantalainen maalari, yhdistysaktiivi, mutta aina ennen kaikkea äiti. Olen neljän erityisen ja ihanan lapsen äiti. Asun pienessä hirsitalossa Joutsenossa, pellon reunalla. Vapaa-ajalla minut löytää kotoani, paitsi kokouspäivinä. Jos en ole kotona, olen todennäköisesti pystyttänyt teltan Saimaan rannalle ja kerään voimia yhteiskunnalliseen vaikuttamistyöhön auringonlaskua ihaillen.

Yhteiskunnallisena toimijana

Polkuni yhteiskunnallisena toimijana alkoi, kun minut valittiin työpaikkani luottamushenkilöksi. Pääsin mukaan oman ammattiosastoni toimintaan, myöhemmin aluehallitukseen ja ensimmäisten liittovaalieni jälkeen (2019) sain paikan rakennusliiton hallituksessa. Minulle keskeisiä asioita ovat olleet työntekijöiden aseman ja oikeuksien turvaaminen sekä kehittäminen. Näitä asioita olen pyrkinyt edistämään määrätietoisesti yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Ammattiyhdistysliikkeessä toimimisessa on kaksi asiaa: työtekijöiden edustaminen ja organisaation vahvistaminen. Minä olen kiinnostunut molemmista.

Politiikassa

Osallistuin SAK:n mielenilmaukseen ”Ääni työttömälle”. Silloin päätin, että olen valmis tekemään kaikkeni työntekijöiden aseman parantamiseksi, ja päätin yhdistää politiikan osaksi yhteiskunnallista vaikuttamistani. Liityin vasemmistoliittoon vuonna 2018. Olen vuodesta 2018 asti ollut Lappeenrannan vasemmiston ja vuodesta 2021 Kaakkois-Suomen vasemmistoliiton puheenjohtaja sekä vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen (2019 – 2023). Keskeisiksi teemoikseni politiikassa ovat muodostuneet hyvinvointivaltion vahvistaminen, yhdenvertaisuuden edistäminen, ympäristöarvojen korostaminen sekä tietenkin työntekijämyönteinen politiikka.

Kuntalaisena

Kokemukseni neljän lapsen äitinä antaa minulle varsin hyvän ja realistisen näkemyksen peruspalveluiden merkityksestä. Laadullisesti hyvin toteutetut peruspalvelut, jotka ovat saatavilla lähellä ja oikea-aikaisesti, ovat kaikkein tärkeintä. Tätä meillä kaikkilla on kuntalaisina oikeus odottaa, ja siihen meidän tulee voida luottaa.

Vaikuttajana

Vasemmistoliiton ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu

Tavoitteeni ja tavoitteemme oli tuoda vasemmistolaiset arvot vaikuttavaksi Lappeenrannassa. Onnistuimme tekemään paluun Lappeenrannan kaupunginvaltuustoon. Pyrimme käyttämään paikkamme vaikuttamiseen mahdollisimman hyvin ja vastuullisesti. On selvää, että tulevat vuodet tarkoittavat paljon perehtymistä ja työtä, siihen olemme sitoutuneet ja siihen olemme valmiit.

Kaupunkikehityslautakunnan jäsen

Olen todella innostunut ja motivoitunut lautakuntatyöskentelystä.

Elinvoimainen ja eteenpäin katsova kaupunki luo parhaat edellytykset vastata kaupunkilaisten peruspalveluista sekä mahdollistaa kotikaupunkimme kehittymisen yhä paremmaksi meille kaikille lappeenrantalaisille nyt ja tulevaisuudessa.

Aluevaltuutettu Etelä-Karjalan hyvinvointialueella

Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa vuoden 2023 alussa.  Hyvinvointialueiden toiminnan ja toimintaedellytysten kehittäminen vaatii töitä jokaisella päätöksenteon tasolla nyt ja tulevaisuudessa. Näiden palveluiden tuottamisessa onnistuminen, on keskeisessä osassa hyvinvointiyhteiskunnan kannalta, mutta ennen kaikkea meidän jokaisen vuoksi. Tehtävä ei ole helppo, mutta vaihtoehtona on vain onnistua. Erityisen tärkeä luottamustoimi olla mukana vaikuttamassa keskeisten palvelujen toteuttamiseen.

Tulevaisuudessa

Tänä vuonna olen ehdolla itselleni kaksissa tärkeissä vaaleissa, eduskuntavaaleissa sekä oman ammattiliittoni liittokokousvaaleissa.

Olen viime vuodet käyttänyt kaiken mahdollisen aikani yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. On rehellistä myöntää, että perhearjen, työn ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen yhdistäminen on ajoittain ajallisesti haasteellista. Tästä syystä tulevaisuuden suurin työelämään liittyvä toiveeni on, että voisin tehdä päätoimisesti työtä tärkeimmiksi kokemieni asioiden ja arvojen puolesta.

Henkilökohtaisesti elämäni haaveet ovat hyvin ei- materiaalisia. Olisi hienoa, jos pääsisin vaeltelemaan rinkka selässä kauniissa luonnossa tai soutelemaan upealla Saimaalla. Minulle elämässä suurinta iloa tuo lapset, oma koti, luonnossa liikkuminen sekä elämän pienet hyvät asiat.

Luottamustoimet

  • Aluevaltuutettu, Etelä-Karjalan hyvinvointialue
  • Lappenrannan kaupunginvaltuutettu
  • kaupunkikehityslautakunnan jäsen
  • vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen
  • vasemmiston Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja
  • Etelä-Karjalan vasemmiston puheenjohtaja
  • rakennusliiton liittohallituksen jäsen
  • SAK:n edustajiston jäsen
  • SAK Lappeenrannan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja
  • Sampon ammatillisen neuvottelukunnan jäsen, pintakäsittelyala

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close