Hei, olen Heidi

Kuvassa toinen kissoistamme Rocky.

Olen Heidi Vättö 41-vuotias Lappeenrantalainen maalari, yhdistysaktiivi, mutta aina ennen kaikkea äiti. Neljän erityisen ja ihanan lapsen äiti. Asun pienessä hirsitalossa Joutsenossa, pellon reunalla. Vapaa-ajalla minut löytää kotoani, paitsi kokouspäivinä. Jos en olisi kotona, olisin todennäköisesti pystyttänyt teltan Saimaan rannalle ja keräisin voimia yhteiskunnalliseen vaikuttamistyöhön auringon laskua ihaillen.

Yhteiskunnallisena toimijana

Polkuni yhteiskunnallisena toimijani alkoi, kun minut valittiin työpaikkani luottamushenkilöksi. Pääsin mukaan oman ammattiosastoni toimintaan, myöhemmin aluehallitukseen ja ensimmäisten liittovaalieni jälkeen (2019) sain paikan rakennusliiton hallituksessa. Minulle työtekijöiden aseman ja oikeuksien turvaaminen ja kehittäminen on ollut keskeinen asia, jota olen pyrkinyt edistämään määrätietoisesti yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Ammattiyhdistysliikkeessä toimiessa on kaksi asiaa; työtekijöiden edustaminen sekä organisaation vahvistaminen, olen kiinnostunut molemmista.

Politiikassa

Osallistuin SAK:n mielenilmaukseen ”Ääni työttömälle”. Silloin päätin, että olen valmis tekemään kaikkeni työntekijöiden aseman parantamiseksi ja päätin yhdistää politiikan osaksi yhteiskunnallista vaikuttamistani. Liityin vasemmistoliittoon (2018). Olen nyt Lappeenrannan vasemmiston (2018-) sekä Kaakkois-Suomen vasemmistoliiton (2021-) puheenjohtaja sekä vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen (2019 – 2023). Keskeisiksi teemoikseni politiikassa ovat muodostuneet: hyvinvointivaltion vahvistaminen, yhdenvertaisuuden edistäminen, ympäristö arvojen korostaminen sekä tietenkin työntekijä myönteinen politiikka.

Kuntalaisena

Kokemukseni neljän lapsen äitini, antaa minulle varsin hyvän ja realistisen näkymyksen peruspalveluiden merkityksestä. Laadullisesti hyvin toteutetut peruspalvelut, jotka ovat saatavilla lähellä ja oikeaaikaisesti on kaikken tärkeintä. Tätä meillä kaikkilla on kuntalaisina oikeus odottaa ja siihen meidän tulee voida luottaa.

Tulevaisuudessa

Tietenkin kuntavaaliehdokkaana tavoitteeni on tulla valituksi kaupunginvaltuustoon ja päästä vaikuttamaan meidän kaupunkimme tulevaisuuden rakentamiseen yhä paremmaksi meille kaikille.

Tulevaisuuden suurin työelämään liittyvä toiveeni on, että voisin tehdä päätoimisesti työtä tärkeimmäksi kokemieni arvojen puolesta.Tavoitteeni on hakeutua työn ohella opiskelemaan kevään 2021 yhteishaussa, joka mahdollistaisi tavoitteideni edistämistä yhä paremmin.

Henkilökohtaisesti elämäni haaveet ovat hyvin ei materiaalisia. Olisi hienoa, jos pääsisin vaeltelemaan rinkka selässä kauniissa luonnossa tai soutelemaan upealla Saimaalla. Minulle suurin onni on lapset, koti ja elämän pienet ja hyvät asiat.

Luottamustoimet

  • vasemmistoliiton hallituksen jäsen
  • vasemmiston Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja
  • Lappeenrannan vasemmiston puheenjohtaja
  • vasemmisto naisten hallituksen jäsen
  • rakennusliiton liittohallituksen jäsen
  • SAK:n edustajiston jäsen
  • Sampon ammatillisen neuvottelukunnan jäsen, pintakäsittelyala

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close