Hei, olisi mukava tutustua!

Tällä sivulla kerron hieman taustastani yhteiskunnallisena toimijana, luottamustoimistani ja itsestäni henkilönä.

Olen Heidi Vättö, 42-vuotias lappeenrantalainen maalari, yhdistysaktiivi, mutta aina ennen kaikkea äiti. Olen neljän erityisen ja ihanan lapsen äiti. Asun pienessä hirsitalossa Joutsenossa, pellon reunalla. Vapaa-ajalla minut löytää kotoani, paitsi kokouspäivinä. Jos en ole kotona, olen todennäköisesti pystyttänyt teltan Saimaan rannalle ja kerään voimia yhteiskunnalliseen vaikuttamistyöhön auringonlaskua ihaillen.

Yhteiskunnallisena toimijana

Polkuni yhteiskunnallisena toimijana alkoi, kun minut valittiin työpaikkani luottamushenkilöksi. Pääsin mukaan oman ammattiosastoni toimintaan, myöhemmin aluehallitukseen ja ensimmäisten liittovaalieni jälkeen (2019) sain paikan rakennusliiton hallituksessa. Minulle keskeisiä asioita ovat olleet työntekijöiden aseman ja oikeuksien turvaaminen sekä kehittäminen. Näitä asioita olen pyrkinyt edistämään määrätietoisesti yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Ammattiyhdistysliikkeessä toimimisessa on kaksi asiaa: työtekijöiden edustaminen ja organisaation vahvistaminen. Minä olen kiinnostunut molemmista.

Politiikassa

Osallistuin SAK:n mielenilmaukseen ”Ääni työttömälle”. Silloin päätin, että olen valmis tekemään kaikkeni työntekijöiden aseman parantamiseksi, ja päätin yhdistää politiikan osaksi yhteiskunnallista vaikuttamistani. Liityin vasemmistoliittoon vuonna 2018. Olen vuodesta 2018 asti ollut Lappeenrannan vasemmiston ja vuodesta 2021 Kaakkois-Suomen vasemmistoliiton puheenjohtaja sekä vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen (2019 – 2023). Keskeisiksi teemoikseni politiikassa ovat muodostuneet hyvinvointivaltion vahvistaminen, yhdenvertaisuuden edistäminen, ympäristöarvojen korostaminen sekä tietenkin työntekijämyönteinen politiikka.

Kuntalaisena

Kokemukseni neljän lapsen äitinä antaa minulle varsin hyvän ja realistisen näkemyksen peruspalveluiden merkityksestä. Laadullisesti hyvin toteutetut peruspalvelut, jotka ovat saatavilla lähellä ja oikea-aikaisesti, ovat kaikkein tärkeintä. Tätä meillä kaikkilla on kuntalaisina oikeus odottaa, ja siihen meidän tulee voida luottaa.

Vaikuttajana

Vasemmistoliiton ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu

Tavoitteeni ja tavoitteemme oli tuoda vasemmistolaiset arvot vaikuttavaksi Lappeenrannassa. Onnistuimme tekemään paluun Lappeenrannan kaupunginvaltuustoon. Pyrimme käyttämään paikkamme vaikuttamiseen mahdollisimman hyvin ja vastuullisesti. On selvää, että tulevat vuodet tarkoittavat paljon perehtymistä ja työtä, siihen olemme sitoutuneet ja siihen olemme valmiit.

Kaupunkikehityslautakunnan jäsen

Olen todella innostunut ja motivoitunut lautakuntatyöskentelystä.

Elinvoimainen ja eteenpäin katsova kaupunki luo parhaat edellytykset vastata kaupunkilaisten peruspalveluista sekä mahdollistaa kotikaupunkimme kehittymisen yhä paremmaksi meille kaikille lappeenrantalaisille nyt ja tulevaisuudessa.

Tulevaisuudessa

Tällä hetkellä yhteiskunnallinen vaikuttaminen on minun rakas harrastukseni. Näköpiirissä ovatkin jo seuraavat vaalit, aluevaalit 2022 (aluevaaleista lisää omalla sivulla). Jatkan myös harrastusten vastapainona ja ennen kaikkea mahdollistajana työtäni maalarina. Tulevaisuuden suurin työelämään liittyvä toiveeni on, että voisin tehdä päätoimisesti työtä tärkeimmiksi kokemieni asioiden ja arvojen puolesta.

Henkilökohtaisesti elämäni haaveet ovat hyvin ei- materiaalisia. Olisi hienoa, jos pääsisin vaeltelemaan rinkka selässä kauniissa luonnossa tai soutelemaan upealla Saimaalla. Minulle suurin onni ovat lapset, koti sekä elämän pienet ja hyvät asiat.

Luottamustoimet

  • Aluevaltuutettu, Etelä-Karjalan hyvinvointialue
  • Lappenrannan kaupunginvaltuutettu
  • kaupunkikehityslautakunnan jäsen
  • vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen
  • vasemmiston Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja
  • Lappeenrannan vasemmiston puheenjohtaja
  • vasemmistonaisten hallituksen jäsen
  • rakennusliiton liittohallituksen jäsen
  • SAK:n edustajiston jäsen
  • Sampon ammatillisen neuvottelukunnan jäsen, pintakäsittelyala

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close